Gisteren was de ONK in Halle (met dank aan HGS voor de snelle service), waar ik voor het eerst mee deed in de MX2 Cup. Dit was ook de eerste wedstrijd met de 250cc in Nederland.

In de training moest ik als laatste de baan in en daardoor kon ik niet echt lekker een tijd zetten. Toch had ik nog een 8ste tijd en kon zo nog een goede plaats achter het starthek uitzoeken.

De 1e manche was ik op weg naar een goede start, maar voor de bocht was er gesproeid en ik remde te hard met de voorrem, zo gleed ik onderuit. Iedereen kwam er nog aan dus lag ik onder op de hoop gevallen rijders. Gelukkig was er niks kapot en kon ik weer verder, wel moest ik als laatste beginnen en reed ik van plaats 43 naar plaats 12.

De 2e manche begon ik rond plaats 12 aan de wedstrijd en in de eerste ronde was ik al opgeklommen naar plaats 8, toen ik er werd afgereden door een andere rijder. Mijn motor lag ongelukkig en het duurde ook lang voordat ik hem had opgeraapt. Zo kon ik weer op plaats 40 beginnen en met een ingekorte wedstrijd van 15 minuten was ik nog teruggereden naar plaats 11. Erg jammer van de valpartijen, maar het rijden was niet slecht.

De volgende wedstrijd is volgende week zondag in Heerde, als laatste voorbereiding op het WK dames in Assen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search