In Overige

In het weekend van 19/20 Mei was de derde wedstrijd voor het wereldkampioenschap dames in Teutschenthal (Duitsland). Shana had op deze baan al een paar keer gereden en wist wat ze kon verwachten. Vrijdag tijdens het lopen van de baan, had ze wel gezien dat er een paar kleine dingen waren veranderd.

 

Op zaterdag tijdens de vrije- en tijdtraining ging het rijden lekker, maar ze had niet een goede ronde kunnen zetten. Elke ronde was wel een gele vlag of hinder van een andere rijder. Ze had een 11de tijd, maar wist dat er meer in zat in de wedstrijd. Bij de start van de 1ste manche kwam ze ongeveer als 12de uit de bocht. Ze wist op te klimmen naar een 9de plaats, maar kon het verschil met de dames voor haar niet maken. Ze kwam als 9de over de finish. Maar zeker lekker gereden.

 

Op zondag lag de baan er anders bij. In de nacht van zaterdag of zondag hadden ze erg veel gesproeid, waardoor het voor de 2de manche op sommige plekken nog nat was. Ook waren de sporen een stuk dieper dan de dag ervoor. Ze pakte weer een start rond de 12de plaats. In het begin had ze een hoog tempo en klom zo op naar de 6de plaats. Aan het eind van de manche had ze een paar fouten gemaakt, waardoor ze het ritme de laatste 3 ronden helemaal kwijt was. Gelukkig kon ze de 6de plaats wel vasthouden. Daar was ze zeker tevreden mee.

 

Met een 9de en een 6de plaats was ze 8ste overal en is ze gestegen naar een 10de plaats in het klassement. De volgende WK is in Italië, Ottobiano

Recent Posts

Start typing and press Enter to search