In Overige

Na een lange periode van alleen trainen, heb ik afgelopen weekend weer een wedstrijd gereden. Samen met Freek was ik in Spanje, om me voor te bereiden op het nieuwe seizoen. In het weekend van 9/10 februari stond de eerste wedstrijd voor het Spaans Kampioenschap op de kalender. Hier was ook een damesklasse en dit was een goede gelegenheid om wedstrijdritme op te doen. De wedstrijd was in Albaida, een hele harde baan met hoogteverschil.

Op zaterdag hadden we een tijdtraining, kwalificatiewedstrijd en de 1ste manche. In de training heb ik goed de baan verkend en het duurde ook wel even voordat ik in me ritme kwam, ik zette een 3e tijd en kon zo een goede plek achter het starthek uitzoeken. In de kwalificatiewedstrijd kwam ik goed weg met de start, ik begon op de 4de plaats en finishte op plaats 2.

Aan het eind van de middag had ik mijn eerste manche. Ik was super goed weg bij het starthek en was op weg naar de kopstart. Ik schoot iets te ver naar buiten in de bocht, waardoor ik als 2de begon. In de eerste ronde werd ik ingehaald en reed een paar ronden op plaats 3 in gevecht met Virginie Germond. Nadat ik haar gepasseerd was reed ik het gat dicht naar de leidster. Het lukte me niet om het verschil te maken en finishte op een 2de plaats. Met een goed gevoel over het rijden.

Op zondag had ik de 2de manche. Bij de start was ik niet goed weg en begon op de 7de plaats aan de wedstrijd. De baan lag heel hard met veel verradelijke plekken, ik kwam minder goed in mijn ritme en finishte op een 3de plaats.

Met een 2de en een 3de plaats was ik totaal ook 3. Met een goed gevoel kijk ik terug op de wedstrijd en we kunnen de leerpunten van dit weekend meenemen in de voorbereiding voor de start van het seizoen in Maart.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search