In Overige

In het weekend van 5/6 oktober  was de Motocross of European Nations in Gdansk, Polen. Shana mocht, samen met Nancy, team Nederland vertegenwoordigen in deze landencross. Vorig jaar waren ze samen op een 3de plaats geëindigd en dit jaar wilden ze meer. Het deelnemersveld was dit jaar erg sterk, met een record aantal teams die mee deden. Er waren maar liefst 15 teams gekomen.

Het weekend begon wat moeizaam voor Shana, met een 12de plaats in de vrije training en een 10de plaats in de kwalificatieheat. Op Zondag ging het rijden meteen een stuk beter. In de warm-up zette ze een 4de tijd en dat gaf een goed gevoel voor de wedstrijd. In de eerste manche kwam ze erg slecht weg bij de start en buiten de top 15 begon ze aan de wedstrijd. Gedurende de manche vocht ze zich terug naar een 7de plaats.

Voor de 2de manche begon het erg hard te regenen, dus de baan was erg modderig en verraderlijk.  Een foutje was snel gemaakt en het belangrijkste was, op de motor blijven zitten. Shana houdt wel van deze omstandigheden en dat liet ze ook zien. Ze kwam beter weg bij de start, rond de 10de plaats. Ze reed netjes en gecontroleerd en kwam als 3e over de finish , super !!!

Met de manche overwinningen van Nancy en de resultaten van Shana had team Nederland een score van 5 punten ( 1 schrapresultaat) en werd daarmee Europees Kampioen. De 2de plaats was voor Duitsland en de 3de plaats voor team Denemarken.

Het was een zeer geslaagd weekend en een mooie afsluiting van het seizoen.

Nu even 3 weken rust wat betreft het crossen en in kaart krijgen hoe het nu staat met de conditie (zit wel goed J), d.m.v. een inspanningstest en door !!!!

Op naar het nieuwe seizoen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search