In Overige

Zaterdag was alweer de laatste wedstrijd voor het Wereldkampioenschap in Arco di Trento, Italië.

 

De week voorafgaand had het in Italië veel geregend en dat kon je ook wel zien aan de baan. Ondanks de gevallen regen hadden ze de baan er toch goed bij gelegd en had Shana er erg veel zin in. 

 

Shana had eerst een vrije training die ze gebruikte om de baan goed te verkennen. 

In de tijdtraining probeerde ze een paar keer goed aan te zetten, maar dat viel nog niet mee met het andere verkeer in de baan. Dit resulteerde in een 7de tijd. 

 

In de 1e manche kwam ze niet goed weg bij het starthek en begon op plaats 11 aan de wedstrijd. Ze zette gelijk de aanval in en kwam na de eerste ronde al op plaats 8 over de finish. Ze hield het tempo hoog en werkte zichzelf op naar plaats 4. Dit heeft ze niet meer uit handen gegeven en ze haalde zo haar beste manche uitslag van het seizoen.

 

De 2e manche was haar start super, als 3de kwam ze uit de eerste bocht. Meteen in de 2de bocht zette ze de aanval in en schoof door naar P2. Dit kon ze een tijd lang goed volhouden, met de topvrouwen op haar hielen werd er hard gereden. Na een kwartier moest ze het tempo iets laten zakken en eindigde op een nette 6e plaats. 

 

Met een 4de en een 6de plaats was ze totaal 6de in de uitslag. Ook in het Wereldkampioenschap is ze nog één plaats geklommen en als 6de geëindigd.

Het korte en toch wel erg vreemde seizoen zit erop. Shana wil graag iedereen bedanken voor de steun en support !! 

 

Ze gaat deze winter weer hard aan de slag voor het nieuwe 2021 seizoen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search