In Overige

Na 8 maanden gingen de wedstrijden eindelijk weer beginnen. De eerste wedstrijd voor Shana was het Europees Kampioenschap in Litouwen. Gelijk een hele rit. Shana had er erg veel zin in.

Zaterdag ging het tijdens de trainingen en kwalificatieheat niet super goed. Na zo’n lange tijd was het toch allemaal wel weer spannend. 

Na een modderige kwalificatieheat kwam ze als 5de over de finish en dat was ook de plek waar ze zondag mocht oprijden naar het starthek. 

Zondag ging het gelijk al een stuk beter in de vrije training en met goede moed ging ze van start in de 1e manche. 

Ze kwam niet goed weg en begon rond de 10de plaats aan de wedstrijd. Gelijk ging ze in de aanval en lag al snel op plaats 5. Halverwege de manche schoof ze door naar de 4de plaats met het oog op de 3de. Ze kwam dichtbij, maar het lukte niet om in te halen. Als 4de kwam ze over de finish. 

De 2de manche pakte ze kopstart en kon de leiding een lange tijd vasthouden. De druk werd steeds hoger en een paar ronden voor het eind werd ze ingehaald en kwam als 2de over de finish. Het rijden ging in de 2de manche al een stuk beter. Met een goed gevoel kon ze het weekend afsluiten. 

Met een 4de en 2de plaats was ze totaal 3de. De volgende wedstrijd voor het EK is volgend weekend in Italië.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search