In Overige

Op 24 Juli had ze haar eerste wedstrijd voor het Wereldkampioenschap in Loket (Tsjechië) en op zaterdag 31 Juli de tweede in Lommel (België).

In Loket zette ze een 7de tijd in het sterke deelnemersveld. De eerste manche pakte ze een hele goede start en begon op plaats 2 aan de wedstrijd. De druk van achter was groot, maar ze had het tempo d’r goed in en kwam als  2de over de finish.

De 2de manche had ze weer een goede start en ze begon als 3de aan de wedstrijd. Het was een spannende wedstrijd en ze kwam moe gestreden op een 4de plaats over de finish.

Totaal was ze 2de, op het podium, helemaal super.

De week voorafgaand aan Lommel had Shana nog 1 keer in Berghem getraind om het gevoel met het zand terug te krijgen. Ze had heel erg veel zin in de wedstrijd en kon niet wachten om de baan op te gaan.

Zaterdag had ze gelijk een goed gevoel met de baan en ze zette een 5de tijd neer in de tijdtraining. 

De eerste manche pakte ze kopstart en reed voor lange tijd aan de leiding. Helaas maakte ze een verkeerde keuze met het inhalen van een achterblijver waardoor Lynn haar inhaalde. De rest van de manche was erg spannend en wiel aan wiel gingen ze over de baan. Het lukte Shana niet meer om de aanval in te zetten en ze kwam op een 2de plaats over de finish.

De 2de manche was haar start niet goed ze begon op plaats 12 aan de wedstrijd. Na de eerste ronde kwam ze al als 8ste door. Ze reed heel erg hard en ging ze dames als een speer voorbij. Ongeveer 7 minuten voor het eind de wedstrijd wist ze de leiding over te nemen en ze sloeg nog een gat van 7 seconden. Ze won voor de eerste keer in haar carrière een manche en ook de dagoverwinning. 

Wat een ongelooflijk mooie dag ! Ook wist ze de leiding in het klassement over te nemen. 

MXGP

Recent Posts

Start typing and press Enter to search