In Overige

De afgelopen twee weekenden had Shana de laatste twee wedstrijden voor het wereld kampioenschap.

Zaterdag 16 Oktober was de 5de wedstrijd in Spanje in Arryomolinos. Een baan met veel grote springbulten en een harde ondergrond. In de vrije training hadden ze de baan heel erg nat gemaakt waardoor het een grote modderpoel was. In de tijdtraining was de baan al een stuk beter en ze kwam steeds beter in haar ritme.

De eerste manche pakte ze kopstart en gelijk de eerste ronde viel ze terug naar 4. Het was een spannende manche waar ze goed in strijd was. Bijna de hele manche reed ze op plaats 4, maar in de voorlaatste ronde maakte ze een foutje en viel terug naar plaats 5. Dit was jammer, maar het rijden ging erg goed.

De tweede manche had ze weer een goede start en begon op plaats 5 aan de wedstrijd. Helaas kwam ze in de eerste ronde ten val en moest als allerlaatste aan de wedstrijd beginnen. Ze was erg gretig en in het begin van de manche vloog ze daardoor nog 2 keer de baan uit. Ze bleef de hele manche strijden en kwam als 11de over de finish.

Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd in Italië, Arco di Trento. Een baan waar Shana in het verleden al een paar keer had gereden en goede herinneringen aan had.

In de vrije training had ze het tempo er gelijk goed in om zo het gevoel met de baan te krijgen. Dit ging erg goed. In de tijdtraining maakte ze elke ronde wat mee, waardoor ze niet verder kwam dan plaats 8.

De eerste manche was ze goed weg bij de start en begon op plaats 3 aan de wedstrijd. Helaas kreeg ze al snel te maken met een probleem met haar achterrem. Dit was zeker niet fijn op een baan met veel hoogteverschil. Ze liet zich niet kennen en bleef knokken tot het eind, maar viel wel een paar plaatsen terug en kwam als 6de over de finish.

De tweede manche was ze gebrand op een betere uitslag. De start ging niet goed en ze moest rond de 13de plaats beginnen aan de wedstrijd. Op een baan waar inhalen niet makkelijk is, kwam ze toch nog terug naar een 9de plaats met zicht op plaats 7 en 8. Ze had het seizoen graag willen afsluiten met een beter resultaat, maar het rijden was gewoon goed.

In de tussenstand van het WK is ze geëindigd op een 5de plaats. Haar beste resultaat tot nu toe.

Het seizoen zit erop.

Met de EK titel op zak, de overwinning in het WK Lommel en een top 5 klassering in de totaalstand van het WK, wat het doel was voor dit jaar, kijkt Shana zeer tevreden terug op het afgelopen seizoen.

Haar dank gaat uit naar iedereen die haar dit jaar geholpen heeft !

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search