In Overige

Afgelopen weekend stond voor Shana de 4de wedstrijd voor het WK op de planning. Het beloofde een warm weekend te worden, met temperaturen rond de 32 graden.

De trainingen gebruikte Shana om de technische baan goed te verkennen. De baan was erg losgetrokken en er was veel water op gesproeid. Dit zorgde voor veel diepe sporen.

In de eerste manche kwam ze als 6de uit de eerste bocht. Helaas kwam ze totaal niet in haar ritme en verloor een aantal plaatsen. Na een moeizame wedstrijd finishte ze teleurgesteld op een 9de plaats.

In de tweede manche was ze gebrand op een betere uitslag. De baan was op zondag opnieuw geprepareerd en gesproeid. Rond 12.00 begon de wedstrijd en ondertussen lag de baan er al weer heel moeilijk bij.

Ze was goed weg bij het hek, alleen schakelt ze op het rechte stuk mis. In de middenmoot draait ze de eerste bocht in en toen ging het mis. Ze gleed onderuit en word daarna nog overreden. Als allerlaatste kon ze aan de wedstrijd beginnen. Na een inhaalrace komt ze als 13de over de finish. Natuurlijk niet de uitslag waar ze op had gehoopt.

Met een 9-13 in de uitslag was ze totaal 11. In de tussenstand staat ze nog wel op een 3de plek, dus het beloofd een spannende finale te worden in Turkije. Dit weekend verliep helemaal niet volgens plan, maar gelukkig gaan we gezond naar huis en is de focus nu op de laatste wedstrijd in Turkije.