In Overige

Shana wint het EK in  Denemarken !

 

In het weekend van 28/29 april stond de eerste wedstrijd voor het Europees kampioenschap op de kalender. De wedstrijd werd verreden in Esbjerg. Shana was daar nog nooit geweest, maar op vrijdag aangekomen zag het er mooi uit.

 

Op zaterdag had ze een vrije- en tijdtraining en een kwalificatieheat. In de trainingen ging het rijden meteen erg lekker en ze had een goed gevoel met de baan. In de kwalificatieheat pakte ze de kopstart en reed na een paar ronden al steady aan de leiding. Helaas kwam ze ten val en het duurde even voordat ze haar weg weer kon vervolgen. Ze kwam van plaats 7 terug naar plaats 3. Zo kon ze op zondag een mooie plek uitzoeken achter het starthek.

Op zondag werden de manches verreden. De eerste manche pakte ze weer kopstart en heeft van start tot finish op kop gereden. Ze kwam met een voorsprong van 30 seconden binnen op een 1ste plaats. Zelf had ze voor haar gevoel wel een beetje gespannen gereden, maar was natuurlijk erg blij. De 2de manche ging het helaas met de start meteen mis, ze reed in het starthek en begon als laatste. Ook kwam ze in de eerste ronde nog ten val, omdat ze iets te gretig was. Het werd dus weer een inhaalrace. De ronde tijden waren erg goed en reed sneller dan de koplopers. Ze kwam zelfs nog terug naar een 2de plaats !!

Dat was ruim voldoende voor het hoogste podium. Totaal 1 !!!

 

Haar eerste EK dames overwinning !!

De volgende wedstrijd voor Shana zal zijn op 19/20 mei in Duitsland, een WK.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search