In Overige

Afgelopen weekend was de 2de wedstrijd voor het Europees Kampioenschap dames in Dreetz (Duitsland). Shana stond na de 1ste wedstrijd in Denemarken aan de leiding en wou graag haar voorsprong vergroten.

 

Op Zaterdag waren de trainingen en de kwalificatieheat. In de vrije training moest Shana nog heel erg aan de baan wennen en was erg aan het zoeken naar de goede lijnen. In de tijdtraining ging dit al een stuk beter en ze had een 1ste tijd en mocht zo tijdens de kwalificatiewedstrijd als eerste een plekje zoeken achter het starthek. De start verliep niet volgens plan en ze kwam bijna ten val, hierdoor moest ze vanaf de 10de plaats beginnen. Ze reed terug naar een 2de plaats, maar had net niet goed genoeg tijd om het gat te dichten naar plaats 1. Het rijden was goed en ze had veel zelfvertrouwen voor de wedstrijd op zondag.

Zondag tijdens de 1ste manche kwam ze als 2de uit de eerste bocht. De hele manche zat ze in het wiel bij Sara Andersen en hield de druk er goed op. Andersen ging in de fout en zo kwam Shana op de 1ste plaats. De laatste paar ronden hield ze het tempo goed hoog en wist elke ronde nog wat uit te lopen om zo als 1ste te finishen.

De 2de manche begon ze weer op een 2de plek en werd de druk in de derde ronde al te groot voor Andersen, waardoor ze weer in de fout ging. Shana wist elke ronde verder uit te lopen, met snellere rondetijden dan de concurrentie. Het rijden ging beter dan in de 1ste manche en ze kon haar tempo ook goed vasthouden. Met 49seconden voorsprong wist ze de manche weer winnend af te sluiten.

 

In de tussenstand wist ze haar leidingpositie te vergroten. De volgende wedstrijd voor Shana is het WK in Italië op 16 en 17 Juni aanstaande. De week erna is de 3de wedstrijd om het EK in Polen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search