In Overige

De 4de wedstrijd voor het WK dames werd verreden in Ottobiano (Italië). Een baan waar Shana nog nooit was geweest, maar al wel veel over had gehoord. Het was een mooie zandbaan en in de weken voorafgaand aan de wedstrijd had ze goed op het zand getraind.

 

Op zaterdag tijdens de training voelde Shana zich gelijk goed op de baan. Het rijden ging lekker en ze kon een 7de tijd zetten. Het was erg druk in de baan en ze had pas laat een tijd gezet. Met een 7de tijd kon ze een mooie plaats achter het starthek uitzoeken.

 

In de 1ste manche was de start redelijk en Shana kwam de eerste ronde erg goed door. Ze kwam door op een 4de plaats en kon het tempo ,van de eerste drie, in het begin van de wedstrijd goed volgen. Nadat Duncan haar had gepasseerd, probeerde Shana het tempo hoog te houden. Ze kwam op een mooie 5de plaats over de finish en was hier zeer tevreden mee.

 

De 2de manche op zondag werd in de ochtend verreden. Het was net als de dag ervoor weer erg warm, met temperaturen rond de 30 graden. Shana pakte een hele slechte start en moest buiten de top 20 aan de wedstrijd beginnen. Ze zette meteen de aanval in en kwam na de eerste ronde als 16de door. De hele wedstrijd hield ze het tempo hoog, om zo nog veel meiden in te halen. Ze finishte moe gestreden op een geweldige 6de plaats.

 

Met 5-6 in de wedstrijden eindigde ze totaal op een 5de plaats!! In de tussenstand is ze ook 2 plaatsen geklommen en ze staat nu op een 8ste plaats. De volgende WK wedstrijd is pas in September, in Assen.

Aankomende weekend is de 3e wedstrijd om het EK in Polen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search