In Overige

Afgelopen weekend had Shana na een lange tijd weer een wedstrijd. Samen met Nancy mocht ze voor team Nederland naar Polen, de Women Motocross of European  Nations. Voor Shana was dit de eerste keer dat ze mocht deelnemen aan deze wedstrijd en had er erg veel zin in.

 

Op vrijdag de inschrijving en keuring en in de avond was er een openingsceremonie in Gdansk. Hier werden alle teams voorgesteld en Nederland was alleen met een damesteam gekomen.

Tijdens de vrije training op zaterdag  moest Shana in het begin erg wennen aan de baan. De rondetijden werden steeds beter en ze had een goed gevoel voor het weekend. In de middag was de kwalificatiewedstrijd, ze pakte geen goede start en het was een erg moeilijke baan om in te halen. Ze finishte op een 6de plaats en wist dat ze de snelheid had voor een betere klassering. Samen met Nancy hadden ze zich als 2de gekwalificeerd voor de wedstrijd op zondag.

MXGP

Op zondag tijdens de 1ste manche was de start weer niet goed en het werd een inhaalrace. De hele manche was ze veel in gevecht en eenmaal op de 6de plaats aangekomen, lukte het haar niet om het verschil te maken. Ze finishte op plaats 6 en was gebrand op een betere uitslag in de 2de manche.

In de 2de manche pakte ze een veel betere start, rond de 5de plaats. De hele manche was ze in gevecht om de 4de plaats met de Italiaanse dame ‘Giorgia Montini’. Na een spannende wedstrijd wist Shana 1 ronde voor het eind haar toch te passeren en reed zo op de 4de plaats. Shana kwam als 3de over de finish, omdat Nancy in de laatste ronde problemen had gekregen met haar motor. Het rijden ging een stuk beter dan in de 1ste manche en ze kon met een goed gevoel richting huis.

 

Italie werd 1. Team Nederland werd 3de algemeen, met een gelijk aantal punten als de nummer 2 Denemarken.

 

Aankomend weekend staat de WMX in Assen op het programma, een wedstrijd waar Shana al lang naar uitkijkt!!

MX Lipno

Recent Posts

Start typing and press Enter to search