In Overige

Afgelopen weekend was al weer de laatste WMX van het seizoen. De wedstrijd werd verreden in Italië, Imola. Net als in Assen was het een aangelegde baan op een racecircuit, alleen was het nu een harde klei ondergrond.

In de vrije- en tijdtraining gebruikte Shana haar tijd goed om te wennen aan de baan en het springen van alle grote bulten. Het ging goed en ze zette een 8ste tijd.

Bij de start van de 1ste manche begon ze rond de 10de plaats aan de wedstrijd. Al snel klom ze op naar de 7de plaats en reed daar de hele wedstrijd, in strijd met Sara Anderson om plaats 6. Ze finishte op een 7de plaats, maar vond zelf dat ze niet ontspannen genoeg had gereden.

De 2de manche was de start iets beter en lag ze na de eerste ronde op de 9de plaats. De hele manche was ze in gevecht en het duurde lang voordat ze de twee dames voor haar kon passeren op de baan waar eigenlijk maar 1 goede lijn was. Dit lukte haar toch en ze finishte weer op een 7de plaats. Ze kwam moegestreden over de finish. Totaal over het weekend ook een 7de plaats !

In het wereldkampioenschap is ze op een nette 7de plaats geëindigd. Haar doel om in de top 5 te finishen is niet helemaal gelukt. Toch kan ze terug kijken op een positief seizoen, waarbij er een stijgende lijn in zat. In het begin zat het niet helemaal mee, maar bij de wedstrijden erna ging het steeds beter.

Nu gebruik maken van de winterperiode om weer bij te tanken en te trainen, om zich klaar te stomen voor het seizoen 2019.

Alex Skoczek

Recent Posts

Start typing and press Enter to search