In Overige

Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd voor het Europees kampioenschap in Italië. De wedstrijd werd verreden in ‘Gazzane di Preseglie’, een baan waar Shana nog nooit was geweest.

Op Vrijdag waren we mooi op tijd aangekomen en hadden alle tijd voor de keuring en het kijken van de baan. Na de regen voorafgaand aan het weekend, lag de baan er erg nat bij en daardoor werd het programma op zaterdag aangepast. De baan moest eerst opdrogen voordat er gereden ging worden.
Shana moest alleen een vrije training en een tijdtraining rijden in de middag. Beide trainingen kon ze een 1ste tijd zetten, wel had ze nog wat last van harde armen en hoopte dat dat op Zondag beter zou gaan.

Op Zondag tijdens de 1ste manche pakte ze de kopstart en op deze baan waar de tijden zo dicht bij elkaar lagen, was dat helemaal super. In het begin kon ze een klein gaatje slaan naar de rest van de rijders. Aan het eind van de manche werd het erg druk met achterblijvers, waar ze toch lichte hinder van onderving. Gelukkig kon ze de manche gecontroleerd uitrijden en zo als 1ste finishen.

De 2de manche pakte ze weer een goede start en begon als 2de aan de manche. Ze probeerde aan te pikken bij steffi laier, maar doordat ze in het begin van de manche iets te verkrampt reed lukte dit niet. Na 10minuten ging ze iets ontspannender rijden en eindigde op een 2de plaats.

Met een 1ste en 2de plaats was ze 2de overall. Een goed begin van het EK seizoen. Dit weekend staat de 2de wedstrijd op het programma, in Frankrijk.
Recent Posts

Start typing and press Enter to search