In Overige

Afgelopen weekend was de 3de wedstrijd voor het Europees Kampioenschap in Slagelse, Denemarken. Het was een redelijk smalle baan, waar inhalen niet gemakkelijk was.

Op Zaterdag tijdens de vrije en tijdtraining kon ik nog niet echt mijn draai vinden op de baan. Tijdens de kwalificatiewedstrijd ging het al een stuk beter, ik pakte de kopstart en reed een paar ronden aan de leiding. Nadat ik bijna was gevallen, was ik even uit me ritme en werd ik ingehaald. Ik finishte op plaats 2 en kon zo Zondag een goede plek achter het starthek uitkiezen.

Op Zondag tijdens de 1e manche pakte ik een hele slechte start. Buiten de top 20 begon ik aan de wedstrijd, ik kwam helemaal terug naar een 4de plaats. Het rijden ging goed en het was jammer van de start.

De 2e manche was ik gebrand op een betere start. Dit keer kwam ik een stuk beter weg bij het starthek, maar dit keer werd ik in de eerste bocht ingesloten . De eerste ronde probeerde ik meteen veel plekken goed te maken, maar toen kwam ik ten val. Ik wou uitwijken voor een andere valpartij en toen werd ik van links aangereden. Hierdoor moest ik vanaf de laatste plaats weer aan een inhaalrace beginnen. Met een kromme voorremschijf en een grote achterstand kwam ik nog terug naar een 7de plaats.

Met een 4de en 7de plaats was ik 5e overal. Niet de uitslag waar ik op had gehoopt, maar wel de vechtlust laten zien dit weekend.

Aankomend weekend staat de 2de wedstrijd voor het wereldkampioenschap op de kalender. Deze wedstrijd word verreden in Agueda, Portugal.
Recent Posts

Start typing and press Enter to search