In Overige

Dit weekend was de 2de wedstrijd voor het Europees Kampioenschap, in Vesoul.

 Zaterdagmorgen tijdens de vrije training lag de baan er super mooi bij en Shana had het goed naar haar zin op het circuit. Helaas ging het daarna regenen en veranderde de baan in een grote modderpoel. In de tijdtraining regende het nog steeds en de baan was erg glad door de natte klei, Shana was iets te voorzichtig waardoor ze geen goede tijd had, een 8ste plaats. De kwalificatie wedstrijd werd afgelast en zo mocht ze zondag als 8ste oprijden.

Zondagmorgen was de baan nog natter en in de warm up was Shana één van de weinige meiden die toch ging rijden. Het was gelukkig wel droog en langzaam droogde de baan ook op. De 1ste manche pakte ze de kopstart en probeerde meteen een gaatje te slaan, ondanks de harde armen kon ze het toch volhouden en kwam ze op de 1ste plaats over de finish!

De 2de manche pakte ze weer de kopstart en het rijden ging nu wat lekkerder en ze had minder last van harde armen. Ze kon de manche winnend afsluiten met een voorsprong van 13 seconden.

Een goede wedstrijd voor Shana en ze kijkt uit naar volgende week, de 3de wedstrijd voor het EK in Denemarken.
Recent Posts

Start typing and press Enter to search