In Overige
Afgelopen weekend was de 2de wedstrijd voor het wereldkampioenschap. Na een goede wedstrijd in Valkenswaard was ze ook nu weer gebrand op een goede uitslag. Dit keer moest ze naar Agueda, Portugal. Een hele mooie baan, waar ze vorig jaar ook een wedstrijd had.

Op Zaterdag had ze eerst een vrije- en tijdtraining. Beide trainingen had ze een lekker gevoel met de baan en de motor. Ze kon een 6de tijd zetten en hierdoor kon ze een goede plek achter het starthek uitzoeken.

Bij de start van de 1e manche was ze goed weg en ging ze rond de 7de plaats de eerste bocht in. Helaas kwam er iemand voor haar ten val, waardoor ze moest uitwijken en haar snelheid verloor. Hierdoor verloor ze een aantal plaatsen en moest ze buiten de top 10 beginnen aan de wedstrijd. Het rijden ging erg moeizaam en ze kon geen goed ritme vinden. Ook was haar snelheid iets te laag, ondanks dat het rijden niet zo lekker ging kwam ze toch nog terug naar een 7de plaats. Zo kon ze toch nog veel punten pakken voor het klassement.

De 2e manche was de reactie bij het starthek niet goed, hierdoor besloot ze achter de dames langs te steken. Zo kon ze in de eerste bocht al veel dames inhalen en begon ze op plaats 10 aan de wedstrijd. Ook in deze manche had Shana het moeilijk en kwam ze pas de laatste 3 ronden in haar ritme. Ze zette haar snelste rondetijd in de laatste ronde. Tijdens de wedstrijd deed ze alles wat ze kon en kwam als 8ste over de finish, heel dicht achter nummer 7.

Ondanks dat het rijden niet helemaal naar wens ging dit weekend, heeft ze de schade toch beperkt kunnen houden en staat ze nu op plaats 6 in het klassement. De punten liggen erg dicht bij elkaar, dus er is nog van alles mogelijk. De volgende wedstrijd voor Shana is aankomend weekend in Duitsland. Dit is een wedstrijd voor het Europees Kampioenschap.

Foto: Eric Laurijssen

Recent Posts

Start typing and press Enter to search