In EK

Dit weekend was de laatste wedstrijd voor het Europees Kampioenschap in Arnhem. Shana wint beide manches, maar word 2de van Europa!

Het weekend in Arnhem begon goed met de 1ste tijd in de vrije- en tijdtraining. Door de gevallen regen, was het programma uitgesteld en ging de kwalificatiewedstrijd op zaterdag niet door. De wedstrijd dicht bij huis, bracht toch wel wat druk met zich mee. Shana was gebrand op 2 goede uitslagen, om zo de kansen voor de titel nog te behouden. Ze begon met een achterstand van 21 punten op de kopvrouw.

Met de start van de 1e manche kwam ze redelijk weg en begon op plaats 4 aan de wedstrijd. In de eerste ronde vielen er twee dames, waardoor ze doorschoof naar de 2de plaats. In het begin kon ze de leidster niet volgen en er ontstond een kleine achterstand. Na een aantal ronden begon Shana aan te vallen en wist zo het gat te dichten. Er volgde een spannend gevecht en 3 ronden voor het eind kon Shana de leiding overnemen. Ze won de wedstrijd en was zeer tevreden over het rijden en ging met een goed gevoel naar de 2de manche.

De 2de manche pakte ze de kopstart en controleerde de hele wedstrijd. Met een voorsprong van 27 seconden won ze de wedstrijd !

Met 2 manche overwinningen heeft Shana alles gedaan, wat ze kon doen, deze laatste wedstrijd. Het was helaas niet genoeg voor de Europese titel en ze word 2de in het Europees Kampioenschap. Ze wil graag alle sponsors, supporters en de familie bedanken voor alle steun. Zonder hun was dit allemaal niet mogelijk.

Shana gaat zich nu volledig focussen op de laatste 3 wedstrijden om het Wereld Kampioenschap !

 

Klik op de link om het filmpje te bekijken:

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2411653/Apeldoornse-Shana-tweede-op-EK-Motorcross

Recent Posts

Start typing and press Enter to search