In Overige

Afgelopen weekend was de 2de wedstrijd voor het wereld kampioenschap dames in Valkenswaard. Shana had er erg veel zin in en hoopte op een beter resultaat dan in Engeland. De week voorafgaand had het veel geregend, waardoor de baan er erg nat bij lag.

 

De dames moesten Zaterdag als eerste rijden en Shana had het naar d’r zin ondanks alle modder. In de tijdtraining lag de baan er als iets beter bij. Ze kon een paar keer aanzetten en ze zette een 4de tijd neer. Een goede startplaats voor de wedstrijd.

In de eerste manche kwam ze rond de 12de plaats weg. Ze ging in de aanval op de zware baan en kon terugkomen naar de 5de plaats, met de aansluiting op de 4de dame. Het rijden ging al veel beter dan in Engeland en daar was Shana erg blij mee.

In de tweede manche begon ze slecht aan de wedstrijd, op de eerste bult kwam ze als 18de door. Ze ging vol in de aanval en na de eerste ronde kwam ze op de 11de plaats door. Het rijden ging erg goed en ze kwam terug naar een 6de plaats. Het rijden ging beter dan op Zaterdag, maar ze baalde erg van haar start.

 

Met een 5de en 6de plaats was ze totaal 5. Ook is ze in het klassement 3 plekken gestegen en ze staat nu 7de. Wanneer de volgende wedstrijd is, is op dit moment niet duidelijk i.v.m. het coronavirus.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search