In Overige

Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd voor het wereldkampioenschap, in Riola Sardo. Nadat Shana 6 weken voor de start van het seizoen een enkel/voet blessure had opgelopen, was het maar de vraag of ze de wedstrijd ging halen.

Veel rust, fysio en oefeningen zorgden ervoor dat ze toch mee kon doen. Helaas niet met de nodige voorbereiding waar ze op had gehoopt. In de 6 weken heeft ze maar één keer op de motor gezeten om te kijken op ze af kon reizen naar Sardinië en ze wist dat het een zware wedstrijd ging worden. Ook omdat haar enkel nog steeds niet volledig hersteld is.

De trainingen op Zaterdag gebruikte ze om weer een beetje in het ritme te komen. Het rijden ging nog wat moeizaam en ze moest toch haar rijden een beetje aanpassen aan haar enkel. Ze zette een 12de tijd neer. In de middag had ze haar eerste manche. Ze was niet super goed weg, maar kon de valpartijen in de eerste bocht vermijden en begon rond de 10de plaats aan de wedstrijd. Na de eerste ronde kwam ze al door op een 5de plaats. De hele manche was ze goed in gevecht en finishte op een verrassende 4de plaats.

Zondagmorgen had ze de tweede manche. Ze kwam weer niet goed weg bij de start en begon buiten de top 15 aan de wedstrijd. Gelijk in de eerste ronde wist ze al veel plekken goed te maken en kwam als 12de door. Ze reed een goed tempo en wist zich terug te knokken naar een 8ste plaats. De laatste drie ronden moest ze het tempo laten zakken. Ze kon duidelijk merken dat ze niet op de motor heeft kunnen trainen en kon het tempo helaas niet de hele manche vol houden. Ze verloor nog twee plekken en finishte als 10de.

Met een 4de en 10de plaats was ze totaal 5. Na de weinige uren op de motor en een enkel die nog herstellende is, is Shana hier erg tevreden mee. Een aantal weken geleden zag het er niet naar uit dat ze de start van het seizoen ging halen. De komende weken moet ze nog steeds rustig aan doen en mag ze niet veel trainen met de motor, maar ze gaat er alles aan doen om in Zwitserland weer iets fitter aan de start te staan. Daar is de volgende wedstrijd op 8 en 10 April.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search