In Overige

Afgelopen weekend was de 5de wedstrijd voor het wereldkampioenschap in Arnhem. Nadat Shana tijdens de 3de wedstrijd in Mei opnieuw haar enkel blesseerde was het eerst onduidelijk of starten in Arnhem mogelijk was. Na 10 weken zonder motor en daarna 4 weken hard werken en trainen op de motor stond ze toch aan de start.

In de vrije training lag de baan nog erg snel en Shana zat d’r lekker op, ze zette een 2e tijd neer. De tijdtraining verliep wat moeizamer en na meerdere pogingen zette ze uiteindelijk in de laatste ronde nog een 4e tijd. Dat zorgde voor een goede plek achter het starthek.

De eerste manche begon de motor de klimmen bij het hek waardoor ze erg slecht begon aan de wedstrijd. In de eerste ronde wist ze heel veel plaatsen goed te maken en kwam als 10de door. De hele manche heeft ze gevochten en nog een aantal plaatsen goed gemaakt om zo als 6de over de finish te komen.

De tweede manche kwam ze iets beter weg, maar na het hek werd ze ingesloten. Wederom geen goede start. Na de eerste sectie lag ze op een 15de plaats… dus werk aan de winkel. Ze hield het tempo de hele manche goed hoog en wist zich terug te knokken naar een 5de plaats.

Met een 6de en 5de plaats was ze in totaal 5, een goed resultaat na haar vervelende blessure. Over twee weken is de laatste wedstrijd in Turkije !