In Overige

Het WMX seizoen zit er op. Afgelopen weekend was de laatste wedstrijd in Turkije. Na weinig training op de harde ondergrond toch besloten om de reis te maken. Ze had er erg veel zin in en ze vind het ook een leuke baan om te rijden.

In de tijdtraining zette ze een 8ste tijd, dit zorgde voor een redelijke plek achter het hek. De eerste manche kwam ze niet goed weg en als 10de begon ze aan de wedstrijd. De eerste paar ronden kwam ze niet goed in haar ritme, maar vanaf ronde 4 ging het beter. De hele manche was ze in gevecht om de 8ste plaats en een aantal ronde voor het eind zette ze d’r aanval in en finishte zo op een 8ste plaats. Zelf was ze niet helemaal tevreden omdat ze in het begin teveel tijd had laten liggen.

Na wat kleine aanpassingen ging de start op Zondag een stuk beter. Als 4de kwam ze uit de eerste bocht. Nadat het op zaterdagmiddag heel veel had geregend, lag de baan er erg nat in en was het dus belangrijk om niet te vallen. Helaas ging het toch even mis, net op het moment dat ze flink begon in te lopen op de twee dames voor haar, moest ze een andere lijn pakken en gleed onderuit. Ze zat flink onder de modder en na de valpartij had ze moeite om het stuur vast te houden, omdat deze erg glad was geworden door de modder.  Ze wist toch nog een aantal plekken goed te maken en kwam als 5de over de finish.

Met een 8ste en een 5de plaats was ze in totaal 7 geworden.

Het WK seizoen zit er nu op, door haar enkel blessure, niet wat ze er van had verwacht. Toch wel blij dat ze nog de laatste wedstrijden heeft kunnen meedoen en zelfs nog op een 10e plaats is geeindigd in het totaalklassement. Deze winter gaat ze weer hard in training, zodat ze volgend jaar weer 100% in vorm is.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search