In Overige

Afgelopen weekend was de 4de wedstrijd voor het WK in Teutschenthal. Het beloofde een regenachtig weekend te worden. 

In de vrije training lag de baan er erg nat bij na de regen, in de tijdtraining was de baan al een stuk beter. Shana zette een goede 5de tijd neer en dit zorgde voor een goede startpositie.

In de eerste manche kwam ze als 5de uit de start, de eerste paar ronden had ze het tempo erg hoog, maar na een aantal ronden verloor ze haar ritme en viel terug naar plaats 6. Hier reed ze de hele manche, tot twee ronden voor het eind. Ze kwam ten val in een bocht en kreeg de motor niet snel aan. Helaas verloor ze hierdoor een aantal kostbare plekken en finishte op een 9de plaats.

Gebrand op een betere uitslag op zondag gingen ze op, weer een natte baan, van start. Ze begon rond plaats 10 aan de wedstrijd, maar klom al snel door naar een 7de plaats. Ze had het tempo er erg goed in en ze had het naar haar zin in de modder. Helaas kwam ze in de tweede ronde vies ten val op een springbult, waarbij haar schouder uit de kom schoot. Dit is al de 2de keer dat deze schouder uit de kom schoot.

Vandaag is Shana bij de dokter geweest en er zal een operatie nodig zijn, om het voor de toekomst beter te maken en de kans te verkleinen dat het weer gebeurd. De operatie staat al gepland voor volgende week en dan kan het herstel gaan beginnen. Natuurlijk een grote domper, maar het belangrijkste nu is weer fit worden.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search