In Overige

Afgelopen weekend stond de 2de wedstrijd voor het wereldkampioenschap op het programma. De reis ging ditmaal helemaal naar Agueda, Portugal. 

Shana had gelijk een goed gevoel met de mooie baan. In de vrije training gebruikte ze haar tijd goed om de baan goed te verkennen. In de tijdtraining deed ze meerdere malen een poging voor een goede tijd en uiteindelijk mocht ze als 6de oprijden naar het hek. 

In de eerste manche was ze erg goed weg bij het hek en dook als eerste de bocht in, ze schoot alleen iets te ver rechtdoor waardoor ze  rond de 3de plaats aan de wedstrijd begon. Helaas maakte ze in de eerste ronde een fout waardoor ze een aantal plaatsen terugviel. Ze gaf niet op en reed na een aantal ronden op de 5de plaats. De laatste paar ronden ging het rijden niet zo goed meer en ze verloor nog een plaatsje en kwam als 6de over de finish. Daar baalde ze erg van.

De tweede manche was op Zondagmorgen en ze hadden de baan erg los geroterd. Dit was op Zaterdag niet het geval. In de opwarm rondes had ze gelijk een goed gevoel en was gebrand op een betere uitslag.

Ze pakte weer een goede start en begon op plaats 3 aan de wedstrijd. Hier heeft ze de hele manche gereden en dit ook vast kunnen houden. Ze kwam als 3de over de finish.

Met een 6-3 in de manches was ze totaal 4. In het klassement is ze opgeklommen naar een 3de plaats. De volgende wedstrijd waar Shana gaat deelnemen is aankomende Zondag in Axel, het ONK dames.

MXGP

Recent Posts

Start typing and press Enter to search