In Overige

Afgelopen weekend was er weer de jaarlijkse wintercup in Dolle (Duitsland). Dit leek ons een goede wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Normaal gesproken is het een zware zandbaan, maar dit jaar was het toch wat anders. Door de koude temperaturen, lag de baan er bevroren bij. De club had de baan er goed bij liggen en zo kon er lekker gereden worden.

 

Op Zaterdag had je de hele dag om te trainen en zo kon Shana goed aan de baan wennen. Ze vond het een erg leuke baan en het rijden ging goed. Op zondag was het wedstrijdprogramma. In de tijdtraining had ze een 3de tijd achter Larissa Papenmeier en Nicky van Wordragen. Bij het vallen van het starthek de 1ste manche ging Shana bijna achterover, waardoor haar start niet goed was. Rond de 7de plaats moest ze beginnen en op de bevroren baan was het lastig om in te halen. Toch kwam ze de 3de ronde al op plaats 3 door en was het tempo goed. Helaas was ze de aansluiting met Larissa en Nicky al wel kwijt. Zo finishte ze op een 3de plaats.

 

De 2de manche was haar start beter en begon op een 2de plaats aan de wedstrijd. In de tweede ronde maakte ze een klein foutje waardoor Papenmeier er langs ging. Zo reed ze op de 3de plek en kon het tempo niet helemaal volgen. Ze kwam als 2de over de finish,omdat Papenmeier technische problemen had. Totaal dus een 2de plaats en de eerste beker van het seizoen!!

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search