In Overige

In het weekend van 15/16 september was het dan eindelijk tijd voor de WMX in Assen. Een wedstrijd waar Shana al lang naar uitkeek. Het was mooi weer en de baan lag er super bij.

Op Zaterdag tijdens de training had Shana meteen een goed gevoel met de motor en kon het goed vinden in het zware zand van Assen. Ze zette een paar keer een snelle tijd en wist zo op een 5de plaats te eindigen in de tijdtraining. Dit zorgde ervoor dat ze een goede plek achter het starthek kon uitkiezen. Tijdens de start van de 1ste manche was haar reactie super, alleen kwam haar voorwiel omhoog, waardoor ze even van het gas moest. Hierdoor lag ze helemaal achteraan op het rechte stuk. In de eerste bocht drukte ze goed door en kwam als 7de de eerste keer langs de finish. Het tempo lag hoog en ze wist zich naar plaats 5 te rijden. Helaas kwam ze toen ten val in een bocht door een dikke steen. Door de val viel ze terug naar plaats 11 en kon ze weer opnieuw beginnen. Ze herpakte zichzelf snel en lag na een paar ronden al weer 6. Toen ze de aanval inzette voor de 5de plaats, kwamen ze in het duel in aanraking met elkaar, waarbij Shana weer ten val kwam. Hierbij gingen heel wat plekken verloren. Uiteindelijk kwam ze op een 8ste plaats over de finish, maar ze wist dat er veel meer in had gezeten. De rondetijden waren super. Ze was gebrand op een betere uitslag in de 2de manche.

Ron van der Bij

Op zondagmorgen was de 2de manche. Shana pakte geen goede start en begon buiten de top 10 aan de wedstrijd. Het rijden ging erg goed en ze zette meteen in het begin de aanval in. Ze reed super strak en de rondetijden waren consequent. Ze finishte op een 5de plaats en was hiermee zeer tevreden. Totaal over het weekend was ze 6de en ze staat in de tussenstand van het WK dames op de 8ste plaats.

Over 2 weken is de finale in Imola (Italië).

Ron van der Bij

Ook werd Shana na de 2de manche gehuldigd voor haar 2de plaats in het Europees Kampioenschap.

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search