In Overige

Afgelopen weekend was de wintercup in Dolle (Duitsland). Vorig jaar heb ik hier een goede wedstrijd kunnen rijden, dus leek het me voor dit jaar weer leuk om mee te doen.

Op Zaterdag mochten we gewoon vrij trainen. Ik gebruikte mijn tijd op de baan om alles goed te verkennen.

Op zondag was de wedstrijd. In de ochtend hadden we eerst een vrije- en tijdtraining. De baan lag in de vrije training helemaal bevroren. Door de vorst van de nacht voorafgaand. In de tijdtraining lag de baan al een stuk beter. Het rijden ging goed en zette een mooie 2de tijd neer.
In de 1e manche spinde mijn achterwiel bij het starthek, waardoor ik slecht weg was. Ik drukte goed door en lag na 3 bochten al op een 3de plaats. Samen met Lynn Valk en Larissa Papenmeier maakte we er een spannende wedstrijd van. Wiel aan wiel streden we om de koppositie. Nadat Larissa was gevallen lag ik op de 2de plaats en toen ging Lynn ook in de fout. Ik nam de leiding over en heb de wedstrijd gecontroleerd uitgereden. Ik sloot de wedstrijd winnend af met een grote voorsprong.

De 2e manche reageerde ik super bij het starthek, helaas kwam ik na het hek uit evenwicht. Dit resulteerde in een matige start. Na de eerste ronde kwam ik al wel op een 3de plaats door. Ik was in gevecht met Lynn en kon haar na een aantal ronden passeren. Papenmeier had al een gat geslagen. Ik hield het tempo hoog en reed het gat dicht. Helaas lukte het me niet meer om haar te passeren en finishte op een 2de plaats. Met een 1ste en een 2de plaats werd ik overal winnaar.

Ik kan met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd. Het rijden ging goed en het was een mooie voorbereiding op het seizoen!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search