In Overige

10de plaats voor Shana in Engeland

Afgelopen weekend was de eerste wedstrijd van het seizoen voor Shana, het WK in Engeland. Na maar een aantal keer op de motor te hebben gezeten, i.v.m. polsblessure, wist Shana dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden.

De week voorafgaand aan de wedstrijd had het erg veel geregend, waardoor de baan heel erg modderig was. Het was zelf zo erg dat op zaterdag het programma werd aangepast. Hierdoor werd de vrije- en tijdtraining tegelijk verreden. Eerst 10 minuten vrij en daarna 15min tijdtraining.  Shana begon te voorzichtig aan de training, waardoor ze helemaal niet in haar ritme kwam, ook viel ze nog een keer. Ze zette een 34ste tijd neer en was erg teleurgesteld. 

Met een slechte startpositie kwam Shana de 1ste manche toch goed uit de eerste bocht, op een 8ste plaats. Het rijden ging nog steeds niet erg lekker, wel bleef ze netjes haar ronden rijden en maakte weinig fouten. Ze finishte op een 11de plaats.

De 2de manche op zondagmorgen was haar start een stuk minder. Buiten de top 15 begon ze aan de wedstrijd, ditmaal ging het rijden al wel iets beter en ze kwam als 12de over de finish.

Met een 11-12 in de manches was ze 10de overal. Na haar polsblessure was ze wel heel erg blij dat ze mee kon doen in Engeland en vanaf hier gaan we weer verder bouwen.

Aankomend weekend staat al weer de 2de wedstrijd voor het WK op de planning, in Valkenswaard. Ze heeft er erg veel zin in! 

Foto: Niek Kamper

Recent Posts

Start typing and press Enter to search