In Overige

De laatste wedstrijd van het WK dames werd afgelopen weekend verreden in Turkije. Ze had er erg veel zin in, de baan lag er mooi in en het was lekker warm.

In de trainingen lagen de tijden dicht bij elkaar en ze kwam niet verder dan een 11e tijd. Niet de beste startplaats, maar ze had goed geoefend op de startplaat en had er nog steeds veel vertrouwen in. 

De eerste manche kwam ze goed weg bij het hek en ging in de top 5 de eerste bocht door. Helaas maakte ze in de tweede bocht een foutje waardoor ze terugviel naar plaats 8. De hele manche reed ze erg verstijfd en haar snelheid was iets te laag. Ze finishte op plaats 10 en was erg teleurgesteld. 

De tweede manche was ze erg gebrand op een betere uitslag. Ze was weer goed weg bij de start en begon op plaats 4 aan de wedstrijd. Gelijk in de eerste ronde maakte ze twee plaatsten goed en kwam na één ronde door op plaats 2. De hele manche reed ze een super goed tempo en kon deze plaats vasthouden. 

Ze finishte op plaats 2.

Met een 10-2 score was ze in totaal 5.

Helaas is ze in de tussenstand haar 3de plaats wel verloren en word ze nu 4de van de wereld. Dit is natuurlijk erg jammer, maar ze heeft er hard voor gevochten en kwam vier puntjes te kort. 

4de van de wereld, in een seizoen met up en downs ! Shana haar beste uitslag tot nu toe en ze heeft er veel zin in, om in de winter hard te trainen voor 2023.

De aankomende weken heeft ze nog drie wedstrijden voor het ONK en dan zit het seizoen er op.

Foto: MXGP

Recent Posts

Start typing and press Enter to search